Over mij

Sijsele, Belgium
Welkom op de site van de derde kleuterklas te Sijsele. Hier kunt u volgen wat er allemaal gebeurt in de klas. Ik ga mijn best doen om tweewekelijks de site te voorzien van leuke foto's. Indien u vragen/opmerkingen of gewoon zin in een spontane babbel hebt, kom gerust even binnen. Mijn deur staat altijd voor jullie open!
Uitleg contractwerk.
Contractwerk in onze klas ziet er zo uit...
* In hun mapje komt een soort voorblad per maand met een aantal werkjes op waarmee ze een koker kunnen verdienen om in de rugzak van hun muis te stoppen.
* Als ze tien kokers hebben in hun rugzak, dan mogen ze die inwisselen bij de wijze uil voor een gouden koker uit zijn muziekdoos.
* Iedere maand zijn er dus een tiental kokers te verdienen, met een werkje rond fijne motoriek, een wiskundig spel, voorbereidend lezen en schrijven, een gezelschapsspel rond vormen, een luisteropdracht,...
Werkjes September: vormen, driehoek, rechthoek, vierkant en circel, lottospel rond vormen herkennen, zoek de f van feest, zoek de ee van feest, draaisporen tekenen van de botsauto, een stappenplan volgen, een 3D puzzel maken, naaien en een luister -kleuropdracht, woorden naschrijven van op ons themabord met tekeningen en foto's op, of naleggen met de letterdoos.
Robbe stopt liever al zijn werkmateriaal tussen zijn riem zodat hij beter kan werken in de timmerhoek. Want werkmannen hebben zo'n riem vertelt hij. Goed gezien Robbe.