Over mij

Sijsele, Belgium
Welkom op de site van de derde kleuterklas te Sijsele. Hier kunt u volgen wat er allemaal gebeurt in de klas. Ik ga mijn best doen om tweewekelijks de site te voorzien van leuke foto's. Indien u vragen/opmerkingen of gewoon zin in een spontane babbel hebt, kom gerust even binnen. Mijn deur staat altijd voor jullie open!
Best ouders,
om ook de andere foto's te kunnen bekijken druk je gewoon onderaan de site op
"oudere berichten" om alles te kunnen bekijken.
Je kan ook op de foto's klikken om deze thuis af te printen
of om ze op te slaan op jullie eigen computer.
Onze denkhoek staat nu ook helemaal in thema van de herfst.
Noten tellen en sorteren, woordjes naschrijven of naleggen met de letterdoos en zelfs woordjes zoals tak, blad, schors,... natikken op de computer.
Werken met de plasticine
Hamertje tik
Ik heb op de rommelmarkt wat verkleedkledij kunnen bemachtigen en enkele leuke boeken. Dit nieuw tweedehandsspeelgoed vinden de kleuters reuze.
Nog wat paddenstoelen bijschilderen voor in onze themahoek.
Onze franse vriend Filou. We hebben al een leuk versje van hem geleerd.
Toc, toc! Petit pouce.
Es-tu la?
Chut, je dors!
Toc, toc! Petit pouce.
Es-tu la?
Je sors!
Onze luisterhoek:
luisteren naar allerlei verhalen die eerst door de juf verteld worden. Zoals hier het verhaal van de appeldief.
Ons kabouterdorp: ontdekhoek thema herfst.
Klasvergadering.
Ons kabouterdorp moet gemaakt worden maar we moeten allemaal tevreden zijn. Dus eerst wordt er iemand aangeduid die de vergadering zal leiden. In dit geval Lotte. Ik als juf kom hier niet aan het woord. De kleuters leren op die manier luisteren naar elkaar, elkaar bevragen, plannen, uitvoeren en daarna het resultaat beoordelen.
Tutti frutti
Kabouter wiebelneus schilderen
Uitleg contractwerk.
Contractwerk in onze klas ziet er zo uit...
* In hun mapje komt een soort voorblad per maand met een aantal werkjes op waarmee ze een koker kunnen verdienen om in de rugzak van hun muis te stoppen.
* Als ze tien kokers hebben in hun rugzak, dan mogen ze die inwisselen bij de wijze uil voor een gouden koker uit zijn muziekdoos.
* Iedere maand zijn er dus een tiental kokers te verdienen, met een werkje rond fijne motoriek, een wiskundig spel, voorbereidend lezen en schrijven, een gezelschapsspel rond vormen, een luisteropdracht,...
Werkjes September: vormen, driehoek, rechthoek, vierkant en circel, lottospel rond vormen herkennen, zoek de f van feest, zoek de ee van feest, draaisporen tekenen van de botsauto, een stappenplan volgen, een 3D puzzel maken, naaien en een luister -kleuropdracht, woorden naschrijven van op ons themabord met tekeningen en foto's op, of naleggen met de letterdoos.
Robbe stopt liever al zijn werkmateriaal tussen zijn riem zodat hij beter kan werken in de timmerhoek. Want werkmannen hebben zo'n riem vertelt hij. Goed gezien Robbe.
Turnles in de grote zaal.
Poetsvrouwtje: één iemand is de poetsvrouw die de beelden komt afstoffen in het museum. Maar als de poetsvrouw op de tenen trapt van een standbeeld wordt deze wakker en probeert deze de poetsvrouw te tikken.
Met de ogen dicht, de zakjes tellen...
Hou je tuintje leeg. Ballen gooien.
Paddenstoelen kweken in onze klas. maar we moeten wel de juiste stappen volgen.
De bedankingskaart voor juf vanessa voor de grote hulp bij de kermisklassen, en een dikke zoen van Robbe...
Ons klokje op de bureau. Zo kunnen de kleuters zien hoelang ze nog kunnen spelen want als de tijd om is (en het rode dus verdwenen) dan moeten we allemaal opruimen. Want wat is 10 minuten? Hoe lang is dat dan vragen de kleuters soms. Vandaar dat dit dus veel gemakkelijker gaat met dit klokje op mijn bureau.
Onze naaiwerkjes van de botsauto's zijn af.
Onze eigen botsauto's in klei...